AVSLUTAT TEST...

Som en del i vår miljösatsning sökte vi tidigare 100-talet testfamiljer (med barn ca 95-117 cm i strumplästen) som ville testa vårt skalset Turmalin med en helt ny typ av impregnering/DWR. Vi är jätteglada att så många var intresserade och vi hittade snabbt de knappt hundra familjer vi behövde.

Testets fokus var att testa, i riktiga miljöer utomhus, en svensktillverkad och helt biologiskt nedbrytbar DWR, som inte bara uppfyller dagens miljökrav – utan sannolikt även de flesta av morgondagens krav!

Vi ville i vanlig ordning göra ett större fält-test… Och för att kunna göra detta tillverkade vi ca 100 set av vårt populära skalset Turmalin där yttertyget behandlats med OrganoTex®, som DWR:n heter och där kunderna själva fick i uppgift att återimpregnera plaggen vid behov.

Testet pågick under senhöst 2016 tom våren 2017.

Test av plaggets grundimpregnering var syftet men lika viktigt var det som också handlade om återimpregnering och användarvänligheten kring återimpregneringen.

Läs om resultatet längre ner!

Resultat...

De allra flesta är mycket nöjda med plaggen i sin helhet. Både barn, föräldrar och förskolepersonal har uppmärksammat och berömt skalsetet.

Även impregneringen fick godkänt av de flesta testare. Gällande återimpregneringen upplevde vissa stor förbättring och vissa ingen skillnad.

Slutsatsen vi kan dra från detta fälttest är att det är en balansgång mellan prestanda och miljö, men framtiden ser ljus ut. Läs gärna vår sammanfattning av resultatet!

ORGANOTEX®...

OrganoTex® härmar naturens egen kemi för att skapa en hållbar vattenavvisande behandling (DWR) av textilier.

OrganoTex® ger tyget en hög och hållbar vattenavvisning samtidigt som det bibehåller dess utseende och ”handkänsla”.

OrganoTex® är flourkarbon-fritt, biologiskt nedbrytbart och giftfritt enligt europeiska REACH (fri från isocyanater, formaldehyd, paraffin m.m.).

OrganoTex® produceras i Sverige av OrganoClick AB.

TURMALIN skaljacka...

Korta fakta…
2-lagers yttertyg med membran
10.000 mm vp & 10.000 gr/m2/24h andning
Heltejpad (Bemis®)

TURMALIN jacka är en smidig 2L allvädersjacka med suverän passform.
Tyget är mjukt, behagligt och belagt med ett membran
för hög vattentäthet och andning. Tyget är behandlat med en
fluorkarbonfri DWR från OrganoClick och är förstås heltejpad.

TURMALIN jacka har ett mjukt smidigt innerfoder och är helt ovadderad.
Detta innebär att man själv väljer, med lager-på-lager principen,
hur varm/sval den ska vara. Allt beroende på väderlek och aktivitet.

TURMALIN BIB skalbyxa...

Korta fakta…

2-lagers yttertyg med membran
10.000 mm vp & 10.000 gr/m2/24h andning
Heltejpad (Bemis®)

TURMALIN BIB byxa är en smidig 2L allvädersbyxa med suverän passform. Tyget är mjukt, behagligt och belagt med ett membran för hög vattentäthet och andning. Byxan är Cordura®-förstärkt från knä och neråt fram samt över baken. Innerbens-sömmarna är vridna för att minska risken för slitage.
Tyget är behandlat med en fluorkarbonfri DWR från
OrganoClick och är förstås heltejpad.

TURMALIN BIB byxa har ett mjukt smidigt innerfoder och är helt ovadderad. Detta innebär att man själv väljer, med lager-på-lager principen,
hur varm/sval man ska vara. Allt beroende på väderlek och aktivitet.

Recensioner & testresultat
av våra kläder...

HISTORIA...

Gneis föddes ur en ”diskussion vid fikabordet” 2006 om varför funktionskläder för barn var så mycket sämre än dito vuxenkläder – när det var barnen som behövde det bästa.

Ett snack som ledde till att vi gick ut på nätet och frågade om vi var ensamma i vår tanke och snabbt fick över 3.000 testfamiljer som ville följa oss på vår resa. Resten är historia…

Läs mer om vårt arbete på gneis.se

SAMARBETSPROJEKT...

Vi samverkar med många parter för att kontinuerligt kunna utveckla våra kläder. Ibland är det hela förskolor som använder våra barnkläder, ibland enskilda barn med särskilda behov och ibland erfarna företag/människor som bidrar med sin kunskap. Allt för att vi ska nå vårt mål att kunna göra de bästa och mest prisvärda utekläderna för barn.

Läs mer om vårt arbete på gneis.se

Miljö & Etik...

Vi strävar kontinuerligt efter att minska våra kläders påverkan på miljön. Detta känns självklart för oss eftersom vi dels arbetar med barnkläder, dels själva vistas och lever nära naturen och vet hur sårbar den är.
Självfallet är det också viktigt att våra kläder är tillverkade på ett socialt och etiskt korrekt sätt.

Läs mer om vårt arbete på gneis.se

Copyright © 2016 Rock Group Sweden AB. All Rights Reserved

Testfamilj | Business 1 Testarbete